Kalendář

Listopad 2018
Po Út St Čt So Ne
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 07Lis

    v 17:02 hodin středoevropského času,

    na 15°12´ Štíra

    Sabiánský symbol pro tento stupeň zvěrokruhu zní „Dívčí tvář, proměněná náhle úsměvem“, s podtextem „Jdeme dychtivě vstříc novým zážitkům s tím, co je v našem srdci stále mladé.“
    Klíčové heslo: CITOVÁ VŘELOST

    V Mayském orákulu je dnes v kalendáři MANIK – cestovatel prostoročasem, andělský posel, odvaha, nové směry.

    Poslední oslavy VŘSR – Velké říjnové socialistické revoluce, oslavující vítězství bolševiků v puči v bývalém Sovětském svazu 7.11. 1917, proběhly naposledy v roce 1988. Ne již tak v roce 1989, kdy do změny režimu u nás zbývalo tehdy pouhých deset dnů.

    Vraťme se však k dnešnímu novoluní, kdy naše nerozlučná dvojice Slunce-Luna stojí na stejné pozici ve štířích kulisách. Kromě láskyplného vztahu s Neptunem se neobjevuje žádná extra meziplanetární vazba, proto se budeme věnovat dvěma změnám, které jsou teď velice aktuálně před námi.

    Za prvé se jedná o spravedlivého, velkorysého a trvale oddaného vizi v lepší budoucnost Jupitera, který si zítra balí svůj karavan a přejíždí přes hranici mezi Štírem s Střelcem. Vrací se tak do svého původního domova, odkud pořádá objevné výpravy za poznáním. Jednou za 12 let se vrací do Střelce načerpat sílu na další turné. Totéž i do Ryb, jež jsou jeho druhým domovem. Ve Střelci, kde bude do konce roku 2019, se poohlédne po nových možnostech, jak udržet lidstvo nad vodou.

    Druhou významnou změnou, která se odehrává přibližně v 19 letých cyklech, je posun lunárních uzlů o jedno znamení zpátky (jsou stále retrográdní).

    Lunární uzly, nazývané též dračí ocas (jižní uzel) a dračí hlava (severní uzel) souvisí s oběžnou dráhou Luny kolem planety Země. V osobním horoskopu určují počátek naší cesty a její směr a záměr, cíl.

    Tato změna se bude odrážet v životech především těch z vás, kdo jste se narodili v době, kdy bylo stejné postavení uzlů jako nastane právě nyní, kdy dračí hlava se vrací ze Lva do Raka a dračí ocas naproti z Vodnáře do Kozoroha a tam setrvá do června 2020.

    Naposledy tomu bylo cca 2000 – 2001, předtím cca od léta 1981 do jara 1983, ještě dál 1963 – léto 1964, jaro 1944 – konec 1945.

    Jižní uzel (dračí ocas) je místem našeho ještěřího pravěkého mozku, spojeného s instinktivní moudrostí, chováme se na základě návyku, ať ke svému prospěchu nebo naopak – je to lunární princip.

    Z jižního uzlu se teprve noříme, je to něco jako přechod od 12.domu k ascendentu. Máme sklon sklouzávat zpátky do starých programů, jezdit vyježděnými starými trasami, vracet se do staré vrozené role domů k mamince, kde jsme sice měli své jisté, všechno tam bylo pro nás známé, přestože to často za moc nestálo.

    Jižní uzel táhne duši člověka k minulým úkolům, minulé inkarnaci, nemilému dědictví, způsobuje strach, úzkosti a oslabení z nevyřešených minulých záležitostí, které jsou pro nás překážkou a zátěží.

    Oblast jižního uzlu je místem původu našich slabostí, slabých stránek. Už jsme tam kdysi byli, a dobře je známe, máme s nimi prožité nepříjemné zkušenosti. Ty lekce jsou už za námi. Je proto důležité být si jich vědom, protože jsou začátkem naší cesty tady, odkud se můžeme vydat dál.

    Někdy přijdou neočekávané okolnosti, které nás chtějí vrhnout zase zpět, do minulosti, možná i k ukončení tohoto života, s touhou vrátit se do toho minulého „bezpečí“. K pročištění a nakročení dál může duše dojít pouze a výhradně novými zkušenostmi a objevenými schopnostmi, které jsou patrné z postavení jižního uzlu.

    Severní uzel (dračí hlava) je solárním principem, budoucností, dává našemu životu směr a smysl. Oblast, v níž je severní uzel, představuje připravené zkušenosti, díky nimž se můžeme naučit dosáhnout a využívat své netušené schopnosti a vlastnosti.

    K severnímu uzlu spějeme zcela vědomě (sluneční princip), je to práce, která je před námi, naše získané vlastnosti, objevené talenty, nová mapa a role, kterou se máme naučit, program, který nově nainstalujeme.

    V životě kráčíme od kolébky ke hrobu, ke splnění svého zadání, od jižního uzlu k severnímu.

    A co znamená to, co je od teď do června 2020 před námi:

    Jižní uzel v Kozorohu a severní uzel v Raku předestírá dilema mezi profesní kariérou a domácím, rodinným prostředím. Budeme konfrontováni s potlačováním našich základních emočních potřeb za cenu požadavků dnešního světa, který je tak náročný, pokud má člověk každý měsíc splácet hypotéku a platit za běžný nadstandard (dvě auta v rodině, vlastní byt, děti v soukromé škole, apod.). Vnější prostředí semílá rodinné prostředí a rodinné vazby jako skartovačka popsaný arch papíru.

    Výše jmenovaní, kteří mají toto postavení uzlů ve svém osobním horoskopu, už mají podobnou zkušenost nesporně zažitou, teď už si budou vědomi, o co se jedná a co mohou ztratit za cenu upsání se zlatému teleti či životu v komfortní zóně.

    Právě oni mohou předávat své zkušenosti s poselstvím, že není třeba zdevastovat svoje vnitřní dítě, že je dokonce nezbytné poskytnout výživu nejprve jemu a pak teprve zodpovědně plnit své povinnosti. A stejně tak si nejprve hrát se svými potomky nebo se svou kreativitou.

    Přeji vám krásně podzimní rozjímání. Příště se setkáme 23.11. v úplňku s Lunou na počátku Blíženců a Sluncem na počátku Střelce.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 21:08

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.