Kalendář

Září 2018
Po Út St Čt So Ne
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 08Zář

    ve 20:02 hodin letního času,

    na 17°01´ Panny

    Sabiánský symbol pro tento stupeň zvěrokruhu zní „Sopečná erupce“, s podtextem „Explozivní energie dlouho potlačovaných obsahů podvědomí“.
    Klíčové slovo: EXPLOZE

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem LAMAT – harmonie, láska bez hranic, jasná perspektiva, brána do páté dimenze.

    Nejprve krátké upozornění na planetární konstelace 20. a 21. října, zájemci, prosím, napište mi, obratem vám pošlu další info a děkuji za případný zájem.

    A teď už k novu. Stejně jako jindy, tak i teď po prázdninách, v době babího léta, vytváří Slunce s Lunou pevný rytmus ve svých pravidelných vesmírných pohybech. Novoluní ve znamení Panny, v prvníhm znamení, kdy je všem jasné, že podzim se neodvratně blíží.

    Novoluním začíná lunární cyklus, nové začátky, vstup do dveří, které se před námi konečně otvírají. Napomáhá tomu také uvedení do pohybu několika planet, které se znovu vydaly ze zdánlivě zpětného chodu opět přímým směrem, poslední z nich Saturn právě nedávno – 6.9. Tak sláva, konečně se můžeme nadechnout a vložit energii tam, kam potřebujeme, aniž bychom zažívali pocit, že nám stojí v cestě nějaké nepřekonatelné překážky.

    Pro celý rok 2018 je příznačná silná převaha jinové planetární energie, protože všechny pomaleji se pohybující planety jsou v tzv. jinových znameních – Býk, Rak, Panna, Štír, Kozoroh, Ryby. V Býku je Uran, ve Štíru Jupiter, v Kozorohu Saturn a Pluto, v Rybách Neptun.

    Jinová energie je nesoutěživá, neambiciózní, nejde s kůží na trh a netouží se utkat v souboji s nepřítelem. Více všechno niterně prožívá, prociťuje, až pak se rozhlédne kolem, jestli jsou všichni v pořádku a teprve potom podle toho jedná. Ve vyspělé formě jinu můžeme dosáhnout mistrovství v moderním trendy stylu FLOW, kupodivu ještě nikdo nevymyslel reality show podle flow…

    Dnes se tedy ještě prohloubil už tak značný nepoměr mezi jang a jin energií, jelikož v jinové Panně se drží za ruku Slunce s Lunou a poblíž stojí Merkur. V jinu je všech deset planet, nepočítáme – li mezi ně Chiróna (v Beranu) a Lilith (ve Vodnáři). Ale 11.9. už to alespoň trochu naruší Mars svým přestupem z Kozoroha do Vodnáře.

    V dnešním horoskopu je řada velice zajímavých konfigurací, nicméně nejpatrnější a nejsilnější je opozice Neptuna, stojícího přímo proti Slunci s Lunou v novu. Neptunický aspekt dnešního dne umocňuje princip FLOW.

    Vnímejte, jak na věci kolem vás reagujete v těle, naslouchejte zprávám ze svého nitra, co vám říká vnitřní hlas, nepřehlušujte ho logickými námitkami, byť by se to příčilo zdravému rozumu, pusťte ho také ke slovu.

    Spojte se dolů se Zemí a nahoru k vesmírným výšinám, kam lidské oko nedohlédne, s Neptunem to půjde kamkoli a odkudkoli, třeba z postele, než ulehnete ke spánku.

    Představte si, jak sedíte na mořském pobřeží, necháváte si omývat nohy vlnkami, jen tak se brouzdáte a sníte si svůj sen. Sny si zapisujte, jsou teď důležité víc než kdy jindy.

    Příště se sejdeme za podzimní rovnodennosti 23. 9. a hned potom v úplňku už ve Vahách 25.9.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 19:51

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.