Kalendář

Červen 2018
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 13Čvn

    ve 21:43 hodin letního času
    na 22°45´ Blíženců

    Tomuto stupni zvěrokruhu odpovídá sabiánský symbol „Tři ptáčata vysoko na stromě v hnízdě“, s podvysvětlením „Vzestup duchovně tvůrčích procesů v dosud relativně integrované mysli“.
    Klíčové heslo: TVŮRČÍ INTEGRACE

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem AHAU, poslední, vrcholný symbol ze všech dvaceti – ničím nepodmíněná láska, přechod na vyšší úroveň, Slunce, korunní čakra.

    Dnes je dvojice Slunce-Luna v Blížencích v novu, na počátku lunárního cyklu s otevřenou bránou do říše nevědomí, intuice, fantazie, bláznivého, opojného snění prostřednictvím kvadratury s Neptunem, který všechno toto dokáže zařídit, byť třeba jen v představách, v hlubokém tvůrčím procesu, v tiché meditaci, při večerním koupání v rybníce.

    Kromě kolektivního nevědomí se ve spojitosti s Neptunem nedá hovořit o kolektivu, pouze o začlenění individuality do kolektivu. „Neptunický“ typ člověka (rovná se v horoskopu se zvýrazněným Neptunem) je tak trochu jiný, ať už tak, že ostatní nestíhají sledovat a chápat jeho vnitřní pochody a procesy tvorby nebo tak, že sám má pocit izolovanosti a nespokojenosti ve své odlišné individualitě, která ho dokáže vychýlit do nejistoty z vlastní jinakosti. Není málo geniálních tvůrců z této říše.

    Neptun je vládcem znamení Ryb, zrovna v současné době tímto znamením jeho zaoceánská loď proplouvá (2011 – 2025).

    Ačkoli to vypadá na první pohled paradoxně, je řada Neptuniků mezi lidmi, narozenými ve znamení Berana. Obě znamení stojí vedle sebe, Beran jako první, průrazné a Ryby poslední, mlčenlivé znamení zvěrokruhu. Lidé často mívají ve svém slunečním znamení pouze Slunce, zatímco některé z osobních planet (Merkur, Venuše, Mars) mají hned o dům dál. Když si pak někde přečtou charakteristiku svého slunečního znamení, kroutí hlavou, že musí být někde chyba, není jim to šité na míru, a není divu.

    V hlubokých vodách a oceánských příbojích hledáme pevnou půdu pod nohama, potřebujeme nahmatat dno, abychom získali aspoň trochu stabilitu. To ostatně potřebují všechna vodní znamení (Rak, Štír, Ryby). Následující povídání na toto téma je sice dlouhé, nicméně velice poutavé, vřele doporučuji.
    http://www.jeshua.cz/uzemneni-prostrednictvim-radosti-a-tvorivosti/

    Mějte se pěkně a příště už opravdu za odpískaného prvního letního dne, 21. června. Léto je aspoň podle kalendáře teprve před námi.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 19:11

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.