Kalendář

Červen 2017
Po Út St Čt So Ne
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 21Čvn

    v 6:24 hodin letního času, na 0° Raka

    Prvnímu stupni Raka přísluší sabiánský symbol „Námořníci na širém moři stahují vlajku a vztyčují novou“. S dalším vysvětlením „Radikální změna závazku, vyjádřená symbolickým činem – bod, z nějž není návratu.“
    Klíčové slovo: REORIENTACE

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem AKBAL – cesta do vlastního nitra, zkoumání snů, intuice, tajemství a klid.

    Za letního slunovratu se Slunce vrací do našeho severního zemského regionu, otvírá zahradní branku a vstupuje k nám domů, na první stupeň znamení Raka. Na protilehlé polovině zeměkoule to mají naopak. Tam mávají Slunci na rozloučenou, protože to se od nich za zimního slunovratu začíná odklánět.

    Okamžik překlenutí z jednoho cyklu do druhého je jakoby se Slunce, dříve než se rozběhne na své pouti dál, na chvilku ve svém pohybu zastavilo. Jen na krátký okamžik, jako když se člověk přistihne, že se na chvilinku zamyslel a na poslední chvíli stihl vyběhnout z vagónu metra na správné stanici.

    V severních krajích představuje letní slunovrat – midsommar, nejradostnější svátek v roce, protože Slunce tam toho dne téměř nezapadá, na rozdíl od nekonečně tmavých zimních dnů, kdy tam zažívají slunečních paprsků poskrovnu.

    http://www.weeksuntil.com/date/2017/june/21

    Astrologicky se rozhraní mezi poslední červnovou a první červencovou dekádou (včetně celého července) vyznačuje nebývale intenzivní aktivitou mezi Merkurem a Martem (v červenci i Sluncem) ve spojitosti s Jupiterem, Uranem a Plutem. Zostřuje se tak téma letošního roku, kdy k nám doléhá ozvěna transformačního období let 2012 – 2015.

    Tehdy byla vyřčena otázka, co jsme my lidé v přístupu k životu a jeho hodnotám změnili a opravili, přeměnili tak, aby život na Zemi byl  co do kvality udržitelný pro všechny bytosti, zde pobývající. Sice už s křížkem po funuse, ale pořád ještě si můžeme každý uklízet na svém písečku, ve své rodině, obci, státu, světadílu. Na to není nikdy pozdě.

    Řada aspektů mezi vyjmenovanými planetami je ryze ohnivého, vyživujícího i spalujícího charakteru zároveň. Nenechte proto spálit stromy a malé obyvatele ohýnkem v jejich lese ani své tělo skrývanými a potlačovanými city a emocemi, které mohou vést k zánětlivým procesům a kožním alergiím.   

    Jděte se projít ven, do lesa a pozorujte přírodu, naslouchejte jejím zvukům, vnímejte její krásu a harmonii, dovolte si, aby vás léčila z neklidu, nespokojenosti a smutku a aby vás naplnila klidem a tichou radostí.

    Příště se sejdeme už za tři dny, v novoluní 24. června, za oslav svatojánské noci, opředené magií a kouzly, s nebývalou silou bylin, nasbíraných právě kolem tohoto data.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 17:50

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.