Kalendář

Květen 2017
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 10Kvě

    ve 23:42 hodin letního času
    na 20°25´ Štíra

    Tomuto stupni zvěrokruhu odpovídá Sabiánský symbol „Voják, poslušen svého svědomí, odmítá rozkaz“, s podvysvětlením „Být připraven čelit následkům svého odmítnutí autoritativních postupů agresivní společnosti “.
    Klíčové heslo: VNITŘNÍ SVOBODA

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem IMIX (čteno imíš) – červený drak, ze všech dvaceti symbolů první v pořadí. Je to primární vědomí, základní instinkt k přežití, Velká matka, božská výživa a podpora.

    Nejprve poslední připomínka planetárních konstelací 20. a 21. května, zbývá pár opravdu posledních míst volných. V případě zájmu mě prosím kontaktujte. Děkuji.

    A ještě pozvánka na seminář terapeutky Ivany Vostárkové Hlas jako zrcadlo osobnosti, konaný 10. a 11. června. Ivana má jako rozená komediantka dar pracovat na seminářích hravě a zábavně, nicméně s obrovským účinkem. Po dvou dnech se váš hlas naplno rozezní a dostane zpět svoji barvu a sílu. Vřele doporučuji, nenechte si ujít. Kontakt Lenka Vanišová – 776385698, dechahlas@gmail.com

    Na odlehčení od astrologických výkladů vám budu dnes vyprávět o svých zážitcích z poslední doby, jak z oblasti Luny ve Štíru, tak se Sluncem v Býku.

    V malém jídelním koutku jednoho supermarketu se během polední pauzy vedle mého stolku bavila skupina dvou mladých žen a tří mužů, jejich vrstevníků. Hlavou mi letěly rozličné myšlenky, když tu náhle jsem zbystřila pozornost, protože jedna z dívek začala během oběda hovořit o tom, že četla na netu o alternativních možnostech menstruačních vložek, o používání menstruačního kalíšku a postupně se dostávala do stále detailnějšího líčení.

    Vypadalo to, že je tím dost znechucena, celé to pro ni bylo „fuuj“. Jeden mladík dál nerušeně pokračoval v jídle a naslouchal, jako kdyby se mluvilo o fotbalu. Nicméně, když po chvíli zachytil můj letmý pohled (těžko říct, jaký jsem měla v té chvíli výraz ve tváři), rozhovor urychlil a odvedl společnost pryč.

    Když odešli, uvědomila jsem si, kdo jsem a co jsem, že za mého mládí jsem byla průkopnice, když jsem si, tehdy ještě jako kuřačka na stanici tramvaje zapálila cigaretu, snášejíc přitom znechucené tváře lidí, plných opovržení nad takovou nestydatostí. O menstruaci se hovořilo krajně diskrétně, pokud vůbec.

    Veškeré tělesné intimní partie patří do štírovského 8. domu intimního sdílení. Skupina mladých lidí během povídání při obědě zabloudila do komunikativního 3. domu Blíženců, kde je toto téma krajně nevhodné a rozpačité. Posvátnost ženského cyklu, který zaručuje plodnost a schopnost pokračování lidského rodu, jakoby vymizela z povědomí společnosti.

    V úplňku je Luna ve své maximální fázi, nafouklá ve svém těhotném bříšku a směrem k novu se zase pomalu vytrácí ze scény.

    Další moje zážitky patří společným chvílím a prožívání s našimi vnoučaty. Díky nim vnímám, co všechno právě kvete podél chodníků, co všechno voní, jaké lístky má sedmikráska a jaké mléko teče ze stonku pampelišky, jakou pohádkovou pokrývku cesty vytváří lístky odkvetlých sakur. Také jak je možné si hrát s kameny a kamínky, kterých máme doma nepřeberné množství, do kolika her a ke kterým zvířátkům je možné je připojit.

    Děti mě stále znovu okouzlují svým přirozeným rozechvěním z venkovního dění, jejich napojením na říši zemského živlu, kam patří znamení Býka. Poměrně diametrální rozdíl od skupiny mladých lidí v občerstvovacím koutku…

    Všichni jsme byli někdy dětmi a je škoda tuto větev od sebe odřezávat. Zkuste ten strom fantazie a kontaktu s přírodou zalévat, znovu rozkošatět a bohatě prožívat dary, které dostáváme jen tak, gratis.

    Mějte se báječně v rozkvetlé jarní krajině.
    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 19:13

One Response

WP_Cloudy
  • Lenka Kolaříková Says:

    Milá Mášo, děkuji za jako vždy inspirativní příspěvek, vždycky mi to rozvíří myšlenky, ale dnes opravdu musím napsat, protože ta témata jsou přesně to, čím se už poslední měsíce/roky hodně zabývám. I ten sabiánský symbol je tak přesný. Hodně přemýšlím o tom, proč někdo, kdo něco nevyzkoušel a nic o tom neví, může být z něčeho tak moc znechucen jako ta slečna z alternativ pro „bezpečné“ hygienické potřeby pro ženy, které jsou plné umělých škodlivin a snaží se o vytvoření pocitu „jakoby vaše dny neexistovaly“, ale stejně se jim to moc nedaří a díky bohu stále existují. Tak to je k tomu ženskému tématu, ale i obecně mě stále a znova překvapuje agresivita středního proudu v naší „svobodné a demokratické společnosti“ k čemukoli podezřelému alias nepoznanému. A co je za tím? Strach? Nenávist? Strach a z něho nenávist? Proč je tady s námi toto téma už celá staletí? Vždycky mě to znovu překvapí. Na druhou stranu jsem vděčná a je pro mě osvobozující, že se objevuje tolik nových možností a aktivit, které přinášejí opravdovost a přirozenost. Ještě jednou děkuji a přeji krásné jarní dny, Lenka

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.