Kalendář

Prosinec 2016
Po Út St Čt So Ne
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 14Pro

    v  1:05 hodin středoevropského času, na 22°26´ Blíženců

    Tomuto stupni Blíženců přísluší sabiánský symbol „Tři ptáčata v hnízdě vysoko na stromě“, s podvysvětlením „Vzestup duchovně tvůrčích procesů v dosud relativně integrované mysli“.
    Klíčová věta: TVŮRČÍ INTEGRACE

    V Mayském orákulu je symbolem Ix (čteno Íš) – šaman, jaguár, zasvěcení, vědění srdce, integrita.

    Dnes máme Saturnský úplněk, kdy Slunce stojí se Saturnem ještě stále ve Střelci přímo proti Luně v Blížencích, oboje v napětí v kvadratuře vůči Chirónovi.

    Saturn ve Střelci je pán zralého věku, který už nemá příliš času na plýtvání slovními kudrlinkami a hýřivými ozdobami, pod nimiž je skryt jasný obsah a důležitá sdělení.

    Chirón je jeho zkušenost, kdy se kdysi ve své bláhové důvěře spletl a byl těžce zrazen, podveden, ponížen, nepochopen, poškozen materiálně nebo fyzicky. Od té doby ho životem provází bol, pocit opuštění, ztráty, je v něm uložen otisk pradávné události, jež ho setrvale  poznamenává.  

    Saturna a Chiróna máme každý svého jako upomínku na zlé časy, zároveň však s připomínkou, že  nejde na sebe tlačit a chtít vyléčit pooperační ránu po těžké havárii hned. Pěkně krok po kroku, takovou systematičnost Saturn miluje.

    Nicméně je potřeba se držet filozofie Alberta Einsteina, o tom, že problém nelze vyřešit z platformy, z které byl nastolen, že je k tomu třeba podívat se na danou situaci z úplně jiné perspektivy, z jiného stanoviště. Pokud zůstaneme stát na stejném místě, budeme znova a znova tlačit, usilovat a vysilovat se a to celé bezvýsledně.

    http://livemercury.com/wp-content/uploads/2014/06/AlbertEinstein.jpg

    Šílenství je dělat věci znova opakovaně stejným způsobem a očekávat přitom odlišný výsledek.

    Pokud ale dokážeme poodstoupit a nahlédnout na tu situaci, aniž bychom měli zaostřeno na ono staré zranění, spatříme něco, čeho jsme si dosud nemohli všimnout a co nám nabízí hladké řešení. Sláva, stačí si jen najít tu dobrou novou značku!

    Příkladů se nabízí celá řada, zkuste najít některý ze svého vlastního života, situaci, kdy jste dokázali něco pustit a v tu chvíli se vám otevřela nová možnost, perspektiva, jež byla utlačena vaším vlastním úsilím.

    Důležitá informace – 19. prosince bude Merkur pro další tři týdny retrográdní, otáčí se do zdánlivě zpětného chodu. Doporučuje se tou dobou neuzavírat smlouvy, nepořizovat si nový PC, chytrý mobil nebo další inteligentní zařízení, během cest možno počítat s průtahy případně s odkládáním odjezdů, protože to všechno patří do sféry Merkura, planety veškerých způsobů komunikace. Lépe důkladně prověřovat a ověřovat, než pustíte důležité dokumenty a informace dál.

    Tento úplněk se významně dotýká ročníků 1987 a 1958, kteří letos prožívají svůj první respektive druhý Saturnský návrat, zahrnující bilanci minulosti a vstupu do další životní etapy.

    Před Vánoci se sejdeme ještě 21.12. za zimního slunovratu, kdy Slunce překlene hraniční čáru mezi Střelcem a Kozorohem a my budeme vzhlížet k obloze s nadějí k přibývajícímu světlu a jasu.

    Zatím vám přeji krásný předvánoční čas.
    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 22:45

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.