Kalendář

Říjen 2016
Po Út St Čt So Ne
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 16Říj

    v 6:23 hodin letního času, na 23°15´ Berana

    Tomuto stupni Berana přísluší sabiánský symbol „Průvan vhání záclony v otevřeném pokoji dovnitř do pokoje, dávaje jim tvar rohu hojnosti“, s podvysvětlením „Otevřenost vůči vstupu duchovních energií“
    Klíčová věta: VLIV TRANSPERSONÁLNÍCH SIL

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem MEN – modrý orel, naděje, sny a vize, třetí oko.

    Za námi je první říjnové novoluní (1.10.) a před námi druhé (30.10.) Není to až tak běžný jev, zpravidla bývá v jednom kalendářním měsíci pouze jedno novoluní a jeden úplněk. Jako kdyby kolem nás houstla atmosféra, abychom v hektickém tempu stihli i to, co se nedá. Za dnešního úplňku se ocitáme ve vrcholné měsíční fázi a odtud už zase pofrčíme sešupem dolů do uzavírky, do bodu nula, směrem k novému začátku.

    Dnes však jsme stále ještě Sluncem ve Vahách, zatímco na konci měsíce už bude Slunce ve Štíru – znatelný rozdíl energií i potenciálu. Dnes stojí proti sobě dvě základní světla, Slunce a Luna, tak, jak je to pravidlem za každého úplňku. Nyní Slunce ve Vahách naproti Luně v protilehlém znamení Berana.

    Donedávna se ještě říkávalo „to se nedá stihnout“, zatímco teď je tam už zájmeno Já – to nedám. Jako kdyby Já postoupilo do popředí, ego, hlásící se o slovo a o pozornost. To jsem přeci Já, podívejte se na mě! Asi jako přirozená reakce za ta léta ustrkovaného Já, které mělo zakázáno drát se do popředí, jako projevu něčeho neskromného, egoistického. Momentálně jsme se ocitli v opačném extrému jen JÁ JÁ, a zase si budeme muset nějaký čas počkat, než se rozvířené bahno extrémů usadí na dně.

    http://images.all-free-download.com/

    S dnešním úplňkem ve znamení Vah, které niterně baží po harmonii a souladu, mě vedla ruka v knihovně k Donu Migueli Ruizovi a jeho Čtyřem dohodám, které zní:

    Nehřešte slovem. Mluvte pravdu, říkejte jen to, co si myslíte, nemluvte proti sobě a nepomlouvejte druhé.

    Neberte si nic osobně. Nikdo nedělá nic kvůli vám, ať v dobrém nebo špatném, všechno je projevem jejich vlastní pravdy, jejich reality, jejich pohledu a vnímání života. Pokud budete brát jejich pravdu za svatou, budete se vystavovat zbytečnému utrpení, které si tím způsobíte sami.

    V tomto bodu si dovolím přerušit čtyři pravdy Miguela Ruize a přeskočít hned na moji třetí, která se mi v životě osvědčila – držte se své pravdy, svého vnímání světa, ale buďte schopni ji měnit na základě nových situací a svých nových zkušeností, se kterými se v životě nutně setkáte a s nimiž jste konfrontováni. Můžete se tomu učit od dětí, kterým je tato pravda zcela přirozená, to jen náš svět se snaží je tomu od 1. třídy odnaučit.  

    Moje čtvrtá pravda, která mě drží v těžkých chvílích nad vodou je absolutní důvěra v to, že co proudem života ke mně přichází, je v souladu jak s kosmickým řádem, tak i mým osobním vnitřním jízdním řádem a že právě teď jedu ve vlaku, v kterém mám předem zaplacenou místenku. Mohu se v klidu posadit na svoje sedadlo a otevřít knížku na stránce, do které se zrovna potřebuji začíst.

    Přeji vám pěknou jízdu podzimní krajinou, již brzy zaplavenou všemi barvami.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 19:35

2 Responses

WP_Cloudy

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.