Kalendář

Duben 2014
Po Út St Čt So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 13Dub

    v 9:42 hodin letního času, na 25°16´ Vah

    Sabiánský symbol pro tento stupeň zvěrokruhu zní „Orel a velká bílá holubice se proměňují navzájem jeden do druhého“, s podtextem „Interakce duchovní Vůle a principu Lásky, nastane – li kritická nutnost“.
    Klíčové slovo: VYZNAVAČSTVÍ

    V mayském orákulu je pro dnešní den symbol Ahau, poslední, vrcholný symbol ze všech dvaceti – ničím nepodmíněná láska, přechod na vyšší úroveň, Slunce, korunní čakra.

    http://s3.amazonaws.com/cosmometry/resources/images/000/000/073/original/radials-rings-spirals-blk-big.jpg

    Dnešní úplné zatmění Luny se odehrává ve chvíli, kdy Luna stojí ve Vahách proti Slunci v Beranu. U nás sice nebude viditelné, nicméně během tohoto úkazu padne stín Země na Lunu tak, že se změní její barva na ostře rudou („krvavá Luna“), oranžovou, hnědou nebo tyrkysovou, v závislosti na momentálních atmosférických podmínkách.

    Loni v říjnu (18.10.2013) se při zatmění Luny na 25°51´Berana se Sluncem ve Vahách přímo naproti otevřela možnost podívat se na svoji situaci zvenčí, obout si  mokasíny toho druhého a vydat se na cestu jeho zkušenostmi. Podívejte se cca o půl roku zpět a propátrejte, jaké téma se tehdy otevřelo a jak vidíte tu situaci dnes, jaké jste během těch šesti uplynulých měsíců nasbírali zkušenosti, do jaké míry vaše uvědomění skutečnosti ovlivnilo váš život.

    Zatmění dnešního dne je vstupní branou do tetrády – řady čtyř totálních lunárních zatmění, následujících za sebou cca po šesti měsících:
    15.4.2014
    8.10.2014
    4.4.2015
    28.9.2015

    Z nich až poslední, v den našeho národního svátku, bude zřetelně viditelné i v naší zemi.

    Velká kvadratura, čtverec mezi velikány nebes Uranem, Plutem a Jupiterem, získává v těchto dnech za pomoci Marta stále jasnější kontury, až během Velikonočních svátků dozná tvaru dokonalého čtverce.

    Čtverec, tvar ostrý, vymezený čtyřmi úsečkami, vytvářející uvnitř precizní, pravidelný prostor, v němž chybí oblost a ladné plynutí a dominuje strohost a úsporná přesnost.

    Představte si, že jste se ocitli ve čtvercovém pokoji, slyšíte, jak někdo zvenčí zamyká dveře a vy jste v místnosti zůstali úplně sami. Velká kvadratura je také takový pokoj se čtyřmi rohy. Má sice okna, ale ty jsou docela vysoko. Rozběhnete se doprostřed a rozhlédnete se kolem, do všech čtyř světových stran, do všech čtyř koutů místnosti, jestli někde nenajdete skulinku, kudy se dostat ven.

    Víte, že tlouct na dveře a křičet „Otevřete!“ je zbytečné a  vysilující, protože ten , kdo má klíče, už je pryč. Musíte si poradit sami. Nedávno jste přece četli knihu Záhada zamčeného pokoje, takže víte, že možnost řešení existuje vždycky. Ta situace vás vytáčí doběla jako když se taví železo, ten pocit bezmoci s vámi točí do vrtule v obrovské rychlosti, již nedokážete kontrolovat, ale pak rychle padáte zpátky a cítíte se ještě hůř než kdy předtím.

    Necháte se inspirovat tímto zážitkem a tentokrát se už v plném vědomí postavíte přesně do středu místnosti a představujete si, jak se pomalu začínáte roztáčet, stěny pokoje se zaoblují a i ony se dostávají do rotace, odstředivá síla vás přitiskne ke stěně a vy splýváte s pohybem a jste v jednotě se vším, co se děje kolem, s celým svým vesmírem. Víte, že teď už se dostanete kamkoli, stačí jen si to dovolit a mít důvěru, že to, co se děje, je v pořádku a v souladu s vámi.

    Takové je zadání velkého čtverce, platného jak nyní v době svátků Velikonoc, tak i po celý letošní rok.

    Ve dnech zatmění se nedoporučují jakékoli zásahy jak na zahradě tak i doma. V klidu se posaďte a nedělejte vůbec nic, v tichosti rozjímejte a nechte se vést do míst, kam jinak oko nedohlédne.

    Přehled všech lunárních zatmění a jejich pásem viditelnosti v letech 2010 – 2020 najdete na stránkách Štefánikovy hvězdárny:
    http://observatory.cz/static/Obloha%20dnes/tabulky/zatmenimesice.php

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 22:46

4 Responses

WP_Cloudy
  • Nora Says:

    Tak to je velmi zajímavý popis – zažila jsem 15.4. nahlédnutí situace, která je doslova fyzickým obrazem tohoto obrazu. Při rekonstrukci bytu jsem si na nějakou práci pozvala člověka, který namísto jakékoli práce vzal ode mne klíče a zálohu a zmizel a já 15.4. pochopila oč tu jde. Klíče dodnes nemám zpátky…

  • admin Says:

    Děkuji za velice zajímavou ilustraci, byť ne již tak příjemnou zkušenost. Předpokládám, že klíče už máte vyměněny. Máša R.

  • Laďka Says:

    Dne 15.4.2014 se mi v 10,35 hod. tzn. třičtvrtě hodiny po zatmění Luny zastřelil syn. Je možné, že tento úplněk takto působí? A zhruba od doby 18.10.2013 měl problémy se svým životem, může to souviset? Bylo mu pouhých 40 let.
    Děkuji

  • admin Says:

    Laďko, omlouvám se, že odpovídám se zpožděním, teprve teď jsem našla místo, kam se ukládají příspěvky čtenářů.Je mi opravdu líto toho, jakou těžkostí, ztrátou si procházíte. Sám úplněk má obrovskou sílu, natožpak zatmění Luny.Ano, je to více než pravděpodobné, že váš syn měl naléhavě nutkání k tomu činu právě v ten den. KDybyste měla zájem, pošlete mi jeho data, mohu se podívat, zda tam jsou nějaké souvislosti, čím zrovna váš syn procházel.
    Zdravím, Máša

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.