Kalendář

Listopad 2012
Po Út St Čt So Ne
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 13Lis

    ve 23:08 středoevropského času, na 21°57´ Štíra

    Sabiánský symbol pro tento stupeň zvěrokruhu zní „Lovci střílejí divoké kachny“, s podtextem „Společensky akceptovatelná uvolnění agresivních instinktů jedince nebo skupiny“.

    Klíčová věta: socializace instinktů

    V Mayském orákulu je symbolem IK , v pořadí druhý symbol – inspirace, přítomnost, pravda.

    Dnešní událost probíhá na území Štíra – znamení transformace, metamorfózy, hlubinného čištění, důkladné očisty fyzické, psychické a spirituální, kde vášeň a houževnatost vytváří živnou půdu k virtuóznímu kreativnímu projevu.

    Nasadit si brýle, bránící poškození zraku při sledování tohoto úkazu si budou muset obyvatelé severní Austrálie a jižního Pacifiku, na jejichž území bude dnešní úplné zatmění Slunce viditelné.

    Ve směru k Zemi se v tom momentu přeruší na čtyři minuty dodávka sluneční energie. Nastane ideální čas pro napojení se do jiné úrovně, pro meditaci, změnu vědomí, prožívání toho, kde a jak právě jsme, jak to sami se sebou vlastně máme.

    Během zatmění Slunce (vědomá mysl) je Slunce blokováno Lunou (nevědomé procesy). V této situaci reagujeme více instinktivně a řídíme se více svými pocity. Zatmění Slunce se odehrává výhradně ve chvíli novoluní (podobně jako probíhá zatmění Luny při úplňku.) Jelikož zatmění přicházejí v páru, 28. listopadu očekáváme v úplňku zatmění Luny.

    Vliv zatmění můžeme zaznamenat již několik týdnů až měsíců předem a jejich působení trvá až jeden rok.

    Zatmění jsou řazena do tzv. Sarosových cyklů, z nichž každý nese určité symbolické sdělení. Současný cyklus 15N zvěstuje optimistické novinky jako například příchod dalšího člena rodiny, mateřství, rodičovství. Z mnoha stran k nám tak přichází informace o ukončení určité životní fáze a o novém začátku.

    Můžeme zjistit souvislosti s událostmi v minulosti, ohlédneme – li se o délku jednoho Sarosova cyklu zpět, to znamená o 18 (rok 1994) respektive 36 let (rok 1976). Ti, kdo slaví kolem dnešního data narozeniny, mohou zalistovat ve své paměti a vybavit si, co významného se tehdy v jejich životě odehrávalo a jak onu situaci vnímají na základě prožitých zkušeností dnes.

    Událost tohoto zatmění může rezonovat i u těch, jejichž osobní planety nebo osy horoskopu jsou plus mínus na 22. stupni Štíra. Další skupinou jsou lidé, narození v roce 1955 a 1985, u nichž je aktivován jejich Saturn, to znamená, že se v jejich životě objevuje téma osobní odpovědnosti, řádu a uspořádání svých věcí, zvýšených pracovních nároků a vylaďování hranic.

    Lidé, narození v letech 1979 a 1980 se mohou prostřednictvím aktivace jejich Urana ocitnout poměrně náhle v bodě zásadního obratu, z místa odkud by to třeba ani nečekali.

    V horoskopu dnešního dne se opakuje tvar dvojitého Yodu a zatmění jen potvrzuje vír výzev a nabídek v energii, která je velice intenzivní a nestabilní zároveň.

    Mars, aktivní prvek, mužská síla, archetyp bojovníka, se dostal do 27. stupně Střelce, což je přesně místo tzv.galaktického středu naší galaxie Mléčné dráhy.  Má ve svém středu černou díru, stejně jako ostatní galaxie. Přihlédneme – li k vlivu médií a nevyžádaných mailů o černé díře bez energie, cítíme naléhání osudovosti, ale postrádáme inspiraci, jak se situací naložíme. Do konce roku zbývá ještě téměř sedm týdnů. Využijme nabídky napojení do jiných úrovní, uložme si nápady a nechme se podnítit a inspirovat.

    Můžeme si vybrat, kterým směrem napřeme svoji energii, jestli do vitální síly nebo do zmaru.

    Vyberme si

    • směr k životu
    • ke zdraví
    • k radosti
    • rozvíjejme zaměření na intuitivní poznání
    • přestaňme kontrolovat druhé
    • posilujme se v rovnocenné komunikaci
    • v souladu ve vztazích
    • ve stavu klidu mysli

    Obecná doporučení pro novoluní ve znamení Štíra: v době zatmění se nedoporučují jakékoli aktivity.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 23:18

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.