Kalendář

Říjen 2012
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 15Říj

    ve 14:03 hodin letního času, na 22°33´ Vah

    Tomuto stupni Vah přísluší sabiánský symbol „Hlas kohouta kokrháče ohlašuje východ slunce“, s podrobnějším vysvětlením „Tvůrčí a radostná reakce na životní procesy“. Klíčové slovo: Reakce na osvěžující životní chvíle.

    V Mayském orákulu je dnes v kalendáři BEN – cestovatel prostoročasem, andělský posel, odvaha, nové směry.

    Nepočítáme – li dnešní novoluní, je před námi do konce roku ještě jedno novoluní v prosinci, úplněk v říjnu a v prosinci, v listopadu zatmění Slunce a zatmění Luny a 21. prosince vstup Slunce do Kozoroha v zimním slunovratu viz lunární kalendář 2012.

    Rozložíme – li před sebou horoskopy všech těchto vesmírných jevů, vidíme, jak se postupně navyšuje četnost tak zvaných quincunxů, tvořících Yody, nazývané též Prst Boží či Prst osudu a jak se s blížícím koncem roku zároveň dosahuje mimořádné přesnosti ve vztazích mezi jednotlivými aktéry na jevišti světa.

    V dnešním novoluní, kdy Slunce s Lunou stojí ve znamení Vah, se planety teprve rozřazují na své značky, každá z nich pokukuje před premiérovým vystoupením na vesmírném stadiónu kolem sebe, hledá své místo kam patří, aby mohla sehrát svoji nezastupitelnou roli. Yod vzájemně propojuje planety či důležité body horoskopu, které spolu nemají prakticky nic společného – ani řeč, ani energii, ani způsob jednání, ani rovinu cítění.

    Představte si Yod tak, jak jej výstižně popsal astrolog Bil Tierney. Navozuje podobnou situaci, jako když se blížíte k rozcestí a  pokračujete dál jednou z cest, aniž byste měli tušení, kam vás zavede. Symbolicky je možno jej pochopit jako nepoznanou nezbytnou volbu, která se po řadě let znenadání dere na povrch.

    Uvedení Yodu do chodu (osobního života nebo dějin) je příčinou opuštění určitých zájmů a návyků k tomu, aby byla poskytnuta příležitost něčemu, co už se delší dobu objevuje na horizontu (života, dějin).

    Nezapomínejme ale na to, že i při tom všem je to naše osobní hra, součást našeho jedinečného příběhu, naše show, setkání s přáteli u jednoho stolu, kde seznam přítomných si sepisujeme sami podle svých potřeb a volby za pomoci podpory z vyšších míst.

    Důvěřujme, můžeme sít, kultivovat, realizovat, sklízet, můžeme meditovat, modlit se, pronášet afirmace, mantry, vzdávat díky, milovat, podporovat, léčit. Počítejme s tím, že budoucnost nebude taková, jakou bývala a jakou jsme ji znali. To pravidlo platí, co svět světem stojí.

    Obecná doporučení pro novoluní ve Vahách, kdy Slunce a Luna se dělí rovným dílem o společné místo v tomto znamení:

    Zdraví a výživa:
    Ideální den pro čištění a omezení ve stravování, případně postní den. Hodně pít, málo jíst.

    Péče o zdraví, invazivní zásahy do těla:
    Doporučuje se hloubková očista pleti. Vhodná doba k sestřihu vlasů k podpoření jejich rychlejšího růstu.

    Péče o domácnost:
    Pokojové rostliny dnes raději nezaléváme, ani nepečeme voňavý domácí chléb.

    Luna bude ve Vahách do úterka v noci, kdy ve dvě v noci vstoupí do dalšího znamení, do Štíra.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 23:53

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.