Kalendář

Březen 2012
Po Út St Čt So Ne
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 08Bře

    v 10:40 hodin středoevropského času, na 18°14´ Panny

    Tomuto stupni Panny přísluší sabiánský symbol „Plavecký závod“ s podvysvětlením „Stimulace, která vychází ze skupinového úsilí o dosažení duchovního cíle“.

    Klíčové slovo: usilování

    V Mayském orákulu je dnes v kalendáři BEN – cestovatel prostoročasem, andělský posel, odvaha, nové směry.

    Obecná doporučení pro úplněk, kdy Slunce v Rybách stojí proti Luně v Panně:

    Výživa:
    Věnujme pozornost zažívání. Zelenina – cibule, česnek, brambory, kedlubny

    Péče o zdraví, invazivní zásahy do těla:
    Pokud je to možné, nevystavujme se jakýmkoli invazivním zásahům do těla, to znamená ani očkování nebo ošetření chrupu.

    Péče o tělo:
    Doporučuje se mýt a stříhat si vlasy, dopřát si léčivé koupele.

    Péče o domácnost:
    Vhodné dny k přesazování pokojových rostlin a k sázení odnoží.

    Polární záře dnešního úplňku

    Dnešní úplněk zaměřuje reflektory na osu Panna – Ryby. Luna v Panně se na jedné straně upřímně snaží  o  systematické uspořádání, zatímco z druhé strany slyší hlasité námitky vnitřního kritika, zpochybňujícího veškeré její úsilí, jelikož podle jeho názoru nikdy neodvádí práci natolik perfektně, aby si zasloužila patřičné ocenění.

    Hned vedle Luny v úplňku můžeme dnes spatřit na obloze velice jasný Mars, který je momentálně k  Zemi za celý rok 2012 nejblíže. Stále retrográdní rudá planeta bude v těchto a následujících dnech vytvářet harmonický trojúhelník v zemských znameních, který dosáhne dokonalého tvaru kolem 14. března zrovna v době, kdy se bude Merkur stáčet do zdánlivě zpětného chodu.

    Zemský trojúhelník zahrnuje znamení Býka, Panny a Kozoroha, takže ti, kdo mají Slunce nebo osobní planety na 9. až 10. stupni těchto znamení, mohou možná v následujícím období vnímat jasnější kontury dalších konkrétních životních kroků.  

    Merkur se navrátí zpět do svého směru až 4. dubna. Do té doby bude nejlépe věnovat se vnitřní práci, promýšlet plány do budoucna a na praktické řešení počkat až na dobu poté. A úplně nejlépe bude vyčkat, až se i Mars (naše aktivita, investovaná energie) navrátí zpět do přirozeného směru, což bude 14. dubna.

    Zdá se, že pak konečně přestaneme klopýtat a zakopávat o překážky a věci se rozjedou tak, že se nestačíme divit. Za předpokladu, že jsme si předtím dali práci s odstraňováním klád, položených přes cestu. Vesmírná choreografie bude totiž v březnu a dubnu velice originální.

    V zemském trojúhelníku získáváme dobrou příležitost k napojení na frekvenční vlny Země na základě tělesných impulsů, jelikož naše tělesná schránka je silným pojítkem se Zemí. Stres nebo zloba a nespokojenost jsou spolehlivými projevy nesouladu se Zemí a přerušení kontaktu s vlastní intuicí. Naslouchejme proto zprávám a impulsům, které dostáváme zevnitř a nenechme se od nich odstřihnout požadavky zvenčí.

    Zemský trojúhelník, zahrnující Mars s Chirónem naproti, dokáže odhalit symptomy, které poukazují na bloky nebo na odpor proti přirozenému toku ducha do materie. Nabízí příležitost tyto bloky uvolnit a léčit jak individuálně, tak i v globálním měřítku a spojit se tak v harmonický celek s matkou Zemí a s jejími duchovními zdroji. Více si o tom povíme v příštím novoluní 22. března.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 00:36

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.