Kalendář

Květen 2011
Po Út St Čt So Ne
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 02Kvě

    ve 8:51 letního času na 12°31´ Býka

    Sabiánský symbol pro 14. stupeň Býka zní „Na pláži si hrají děti, zatímco krabi zatínají nožičky do rozhraní vody a písku“, s podtextem „Oživující návrat k jednodušším radostem“.

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Ik, v pořadí druhý symbol – inspirace, přítomnost, pravda.

    Horoskop dnešního novu vykazuje určitou úlevu na parketu ohnivého Berana, jelikož Slunce s Lunou, dva přední sólisté našeho hvězdného orchestru, jsou už o znamení dál, v zemitém Býku. Díky této kombinaci už nepociťujeme, že fungujeme čistě na raketový pohon. Přece jenom jsme schopni u něčeho déle vydržet a něčemu se se zaujetím a vášní věnovat. Z protějšího břehu z Vah na nás i nadále dohlíží Saturn, takže utrhnout se úplně ze řetězu se nám zaplaťbůh moc nedaří.

    Energii a uzemnění znamení Býka můžeme v životě podpořit a upevnit přípravou chutných pokrmů, rytím záhonků, obděláváním půdy, stavěním hradů z písku a prací s ryze přírodními materiály.

    Býkovi už jen při pohledu na umělou hmotu nebo jakékoli náhražky přírodních materiálů naskakuje husí kůže, naopak se oblažuje dotykem a vůní dřeva, kůry stromů, lesa a země, jakož i chutěmi a vůněmi domácí stravy. Tabule, prohýbající se pod vším tímto přírodním bohatstvím jsou pro nás v Býku připraveny, a jde jen o to se zahledět a vydat směrem k nim.

    Na velikonoční pondělí měl v Praze přednášku o mayském kalendáři J.C.Calleman. Zahloubat se do studia tohoto tématu vyžaduje delší dobu a nemám v úmyslu unavovat vás na tomto místě teoriemi a popisem systému, na kterém je kalendář založen.

    www.carolbellis.com

    Jisté je, že od 9. března do 28. října letošního roku procházíme závěrečnou fází evoluce vědomí, poslední, takzvanou devátou vlnou. Podle propočtů Callemana končí mayský kalendář již 28. října 2011 a nikoli až 21. prosince 2012, jak mnohé prameny uvádějí.

    Od 9. března do 28. října uběhne celkem 234 dnů. Toto období je rozděleno do 13 úrovní po 18 dnech:
    13×18 = 234. Prvních 18 dnů je tzv. 1.den, následuje 18 dnů 1.noci. Po ní přichází 18 dnů 2.dne a dalších 18 dnů 2.noci, atd. Dny symbolizují reakci, noci stabilitu.

    1.den: 9. března/Manik – 26. března/Kan, 17. a 18. března prostřední bod
    1.noc: 27. března/Chicchan – 13. dubna/Ik

    2.den: 14. dubna/Akbal – 1. května/Ahau, 22. a 23. dubna prostřední bod
    2.noc: 2. května/Imix – 19. května/Etznab

    3.den: 20. května/Cauac – 6. června/Cib, 28. a 29. května prostřední bod
    3.noc: 7. června/Caban – 24. června/Ix

    4.den: 25. června/Men – 12. července/Eb, 3. a 4. července prostřední bod
    4.noc: 13. července/Ben – 30. července/Oc

    5.den: 31. července/Chuen – 17. srpna/Lamat, 8. a 9. srpna prostřední bod
    5.noc: 18. srpna/Muluc – 4. září/Cimi

    6.den: 5. září/Manik – 22. září/Kan, 13. a 14. září prostřední bod
    6.noc: 23. září/Chicchan – 10. října/Ik

    7.den: 11. října/Akbal – 28. října/Ahau, 19. a 20. října prostřední bod

    Prostřední body jsou jedinečnou příležitostí ke skupinovému podpoření vědomí jednoty s univerzem. Nejbližší termín je 28. a 29. května, kdy je vyhlášeno téma vytvořit globální medicine wheel – medicínské kolo.

    Nejsrozumitelnější popis v souvislosti s mayským kalendářem jsem našla zde, anglických stránek je daleko víc.
    http://www.cestyksobe.cz/clanky/duchovni-rozvoj/jak-se-lecit-skrze-samanske-medicinske-kolo.html

    Dalším prostředním bodem je 3. a 4. července, kdy je plánováno „The Jerusalem Hug“ – Jeruzalémské objetí, zaměřené na lásku, respekt a jednotu mezi lidmi. Přítomní se spojí dlaněmi kolem zdí starého Jeruzaléma a budou se modlit a zpívat za mír a respekt k životu.

    Jednotlivé úrovně skutečně působí jako vlny, kdy se energie nejprve vzedme, posléze dojde k vrcholu, pak se zmírňuje, aby se nakonec připravila k nové vlně. Tak, jako nádech a výdech, tep srdce, rytmus života každé jednotlivé buňky.

    Koncentrace energie na každé úrovni umožní odevzdat se síle přicházející energie a splynout s ní. K tomu je nutné odevzdat svoji potřebu kontroly a naučit se důvěře ve vyšší božský záměr. Vstoupit do božského bytí, ke kterému jsme určeni můžeme, když se nenecháme ovládat svými emocemi a a necháme volně odplouvat svoje myšlenky.

    Jelikož se před námi v poslední, deváté vlně rozprostírá nový stav bytí, budeme podle Callemana muset žádat o věci jinak. Ne podle toho, co chceme, ale podle božského plánu a našeho zařazení v něm. Calleman na základě mayského kalendáře předvídal v roce 2008 významný pokles hodnoty amerického dolaru a nyní říká, že určitý ekonomický kolaps je nevyhnutelný.

    V 9.vlně se otevírá prostor pro nový stav bytí, stav pro život, pro odlišné vnímání času než jak tomu bylo dosud. Určitým způsobem už nebudeme řízeni. Je příznačné, že revoluce v arabském světě sice proběhly s cílem svržení monarchy, ale vůdce revoluce prakticky neexistoval. Lidé nechtějí žít pod nadvládou, lidská duše chce být soběstačná.

    Zmizí oddělení sebe od ostatních, od přírody, dojde k úplné jednotě. Nyní vystupujeme na vrchol, nikoli na konec mayského kalendáře.

    A nakonec ještě jedna zajímavost. Česká republika, respektive okolí Prahy leží přesně na vertikální čáře, dělící Evropu a celý svět na dvě poloviny, na bytí v levé a pravé hemisféře mozkové, které se táhne dějinami lidstva odedávna a střídá se z jedné strany na druhou. V deváté vlně se přesouváme na úroveň božské jednoty, kdy přestává existovat preference té či oné strany duality. Dělící čára jde také přes Řím, Berlín a západní pobřeží Švédska.

    Linky v angličtině, doporučené Callemanem:
    www.calleman.com
    www.treeoflifecelebration.com
    www.mayanmajix.com
    www.maya-portal.net

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 23:14

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.