Kalendář

Červen 2009
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 06Čvn

    v 20:11 hodin letního času, na 17°07´ Střelce

    Stereotyp hvězdného jízdního řádu a opakování stále stejného tvaru planet se dnešním dnem završuje. O stále dokola omílaném  „saturnském vědru“ si dnes přečtete naposled. Na nějakou dobu si od něho oddychneme, jelikož v dalších měsících nás čekají lahůdky, připravené z jiných gurmánských oblastí. Nicméně, abychom si tento pojem dobře vryli do paměti, dá nám dnešní vědro skutečně zabrat.

    Saturn je sice zvyklý držet veškerou nebeskou tíži na svých bedrech, už mu však ubývá sil a dochází trpělivost. Ve společnosti se prohlubují jevy a okolnosti, které jsou v rozporu s jeho základní životní filozofií a přesvědčením, situace, jež stojí proti jeho smyslu pro osobní zodpovědnost, zákonnost a veřejný pořádek. Na silnicích mizí vyznačené přechody pro děti, dopělé, invalidy a matky s kočárky, kácí se aleje stromů, bez nichž život zanikne, kamsi se vytrácejí zákony,  a jejich místo zaplňuje anarchie a úplatnost.

    Saturn odpovídá na tělesné úrovni kloubům a celé kosterní soustavě. Zdá se, že se celá základní kostra společenského systému hroutí, a místo ní se postupně začíná rýsovat něco nového. Ze Starého světa do  Nového…Jde to ztuha, za režie Saturna to ani nejde jinak. Zvláštní, že zrovna do této chvíle padl termín právě probíhajících eurovoleb.

    Jak uklidňující je v tomto okamžiku zjištění, že takové období zmatku a nejistoty je zcela v pořádku. Zalistujeme – li knihou Báječný chaos (autoři E.Abrahamson a D.H.Freedman, vyd.Dokořán 2008), dočteme se o Einsteinově teorii Brownova pohybu. Všichni známe jeho é se rovná em cé na druhou, ale jeho další  teorie asi už není tolik v obecném povědomí rozšířena. Je založena na principu nahodilosti, přičemž nejde o chaos, ale o záležitosti vysoce uspořádané, ačkoli nahodilé. Podle fyziků se dokonce samotný vesmír zrodil v jakémsi nahodilém škytnutí.

    Již tento fakt nám rovná vrásky na čele a otevírá před námi „nahodilou možnost“, která se objeví, až přijde její čas, a my se zase dostaneme k určitému jistému systému/nesystému, jehož principy si však zatím dokážeme představit možná leda ve snu.

    V knize se dále uvádí v jistém směru i prospěšnost nepořádku nebo nesystematičnosti na příkladu jednoho známého kalifornského politika, který celoživotně odmítá sjednávat si předem schůzky. Díky své okamžité improvizaci a nesoustavnosti dosahuje mnohem lepších výsledků než jeho kolegové.

    Dělal to už ve svém kulturistickém období, kdy na rozdíl od jiných vzpěračů uměl nahrazovat strnulé neměnné postupy nahodilým střídáním nejrozličnějších postupů. Už tehdy improvizoval podle momentální potřeby, a z kulturisty se stal nejprve proslulým kontroverzním hercem a později dokonce politikem.

    Zdá se, že Saturn bude měnit svoji přísnou, starostlivou tvář, a začne se učit hrát si a zpívat, podobně jako rozkvetou prarodiče, když se začnou se svými vnuky vracet zpátky do světa fantazie. Probudí v sobě nevídané schopnosti dělat ze sebe klauna, lepit si po těle tetovaná sluníčka, lézt po čtyřech nebo skákat na trampolíně. Jen je třeba najít tu správnou improvizaci a motivaci ke změně, která ťuká na dveře našich bytů a stavení, na brány hradů a zámků, za nimiž na svého prince čeká Šípková Růženka.

    http://www.illusionsgallery.com

    Odpovídajícímu stupni Střelce přísluší sabiánský symbol „Děti v kloboučcích proti slunci si hrají na pláži“, s podvysvětlením – Ochrana, kterou společnost poskytuje dosud nezralým jedincům, začínajícím se vyrovnávat s mocnými energiemi své nevědomé přirozenosti.

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Manik (čteno man ík) –  dokončení, brána, průlom do nové příležitosti.

    Milí přátelé, děkuji vám všem za inspiraci.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 13:53

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.