Kalendář

Březen 2009
Po Út St Čt So Ne
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 20Bře

    ve 12:44 hodin středoevropského času
    Slunce 0°00´ Berana
    začátek astrologického roku

    V okamžiku legitimního příchodu jara na naši polokouli vstupuje Slunce do Berana, prvního znamení zvířetníku. Obvykle to bývá mezi 20. a 23. březnem. Slunce přechází dvakrát do roka přes rovník – s příchodem jara a podzimu. Latinský výraz pro tento úkaz „equinox“ znamená „stejnou noc“. Denního světla si dnes můžeme užívat přibližně celých dvanáct hodin.

    S okamžikem jarní rovnodennosti se loučíme s dlouhými nocemi, chladnou zimní minulostí a s nadějí vítáme nový život, teplo a rašení jara. První lístečky zlatého deště a maličkých kopřiv jsou důkazem toho, že přírodní a kosmické cykly stále fungují. Tak jako Persefóné opustila Hádovu podsvětní říši a vyšla na denní světlo, aby se s jejím příchodem celá příroda probudila k životu, tak i my se budeme pomalu probírat ze zimní pasivity.

    Nebylo by na škodu zachytit v sobě poslední zbytky energie a začít z nich vytvářet celý nový energetický systém, který je nezbytný nejen k jarnímu úklidu, ale vůbec ke zvládání každodenních povinností.

    Vybrala jsem pro vás za tímto účelem jedno ze cvičení podle metody F.M.Alexandra. Jmenuje se Spouštění kotvy a je z knihy Glen Parkové Umění proměny. Jelikož veškeré bohaté zdroje, ze kterých příroda čerpá, jsou v jádru Země, zkusíme se i my spojit s tímto místem:

    Představte si, že sedíte někde na zeměkouli, třeba tam, kde zrovna právě jste, a na konci páteře, na kostrči, máte zavěšenou hadici (něco jako hasičskou). Cítíte, jak se ta hadice pomalu spouští dolů, do Země, pořád dál, až dosahuje skoro půl kilometru hluboko pod povrch.

    Je to vaše pouto – kotva, a vy si představte, jak na konci té hadice visí těžká litinová kotva, která hadici stahuje značnou silou dolů. Teď jste se napojili na centrum Země a na zemskou energii. Ta energie stoupá podél hadice vzhůru k vašim nohám, vstupuje chodidly do vašeho těla a stoupá nohama dál k páteři, do pánve.

    Vy teď můžete odplavit středem hadice ze svého těla všechnu nežádoucí energii, ať už je to bolest, úzkost, strach nebo hněv a zloba. Jestliže máte pocit, že se na vás nalepila negativní energie z okolí, odveďte i ji hadicí z těla pryč.

    Sledujte jako nezaujatý pozorovatel, jak tou hadicí plynule odplouvají chuchvalce nechtěné energie, jak se postupně rozpouštějí energetické cysty, a jak se všechny ty rozpuštěné části vracejí zpátky do Země, kde je spálí žhavé magma. Pokud se někde nějaké zbytky zachytí, zatěžkejte je závažími, která je strhnou dolů.

    Čím konkrétněji a podrobněji si představíte hadici, vcházející do Země, tím lepší spojení se Zemí a uzemnění docílíte. Můžete si třeba představit, jak hadice musí postupně procházet jednotlivými sklepními podlažími tak dlouho, až dosáhne hloubky půl kilometru.

    Toto cvičení můžete provádět tak dlouho, jak budete chtít. Čím víc negativní energie odstraníte, tím větší prostor pro naplnění životadárnou zemskou energií si vytvoříte, tím lépe budete uzemněni, zakořeněni, tím lépe budete moci přijímat výživu Země, podobně jako to dělají všechny rostliny a stromy. Říká se, že bylinky, sbírané na jaře, mají největší sílu a potenci, a proto i vy se teď můžete spojit se Zemí a nasytit se její silnou jarní energií.

    Ještě jedno důležité upozornění:
    23. a 24. května budu v Praze pořádat PLANETÁRNÍ KONSTELACE. Bližší info včas oznámím. Prosím zájemce, aby se se mnou spojili mailem nebo mobilem. Počet účastníků je limitován.

    Přeji vám krásné jarní dny. Máša Růžičková

    Posted by admin @ 11:41

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.