Kalendář

Září 2008
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 22Zář

    Slunce vstupuje do znamení Vah
    v 17:44 letního času

    Podzimní rovnodennost je po jarní rovnodennosti druhým okamžikem v roce, kdy noc a den jsou stejně dlouhé. Na jaře se tak označuje počátek astrologického roku a   jara, doby, kdy se začínají prodlužovat dny. Nyní na podzim toto datum představuje ukončení léta a zahájení podzimu, a zároveň prodlužování nocí na úkor denního světla.

    V okamžiku podzimní rovnodennosti sluníčko opouští naši severní polokouli, překračuje rovník, a odchází oblažit svými hřejivými paprsky protinožce na opačné straně zeměkoule.

    Podíváme – li se na tuto událost z astrologického pohledu, zjistíme, že počátek znamení Vah leží také na pomyslném rovníku – přímo proti místu, odkud Slunce zahájilo 20. března svoji pouť. Znamení Vah symbolizuje osobní vztahy, potřebu sdílet s druhými své zážitky a zkušenosti a zrcadlit si v nich všechno to, po čem sami toužíme. Váhy nebo 7.dům, kam se klasicky toto znamení řadí, nám nabízejí možnost vnímat a dozvědět se něco o sobě prostřednictvím druhých. Pokud trpíme zvýšenou potřebou dostat od druhých zpětnou vazbu, potvrzení toho, že jsme splnili jejich očekávání, jsme v nebezpečí, že se co nevidět staneme nenahraditelnou součástí jejich života, a zapomeneme zcela na svůj vlastní osobní životní příběh. Vztahy založené na spoluzávislosti vznikají právě tehdy, když si jeden z partnerů chce zajistit náklonnost a lásku druhého tím, že zásadně klade jeho potřeby před své vlastní. Bez uspokojení svých osobních citových a dalších potřeb nelze donekonečna věnovat lásku a pozornost druhým, protože i tato nádoba, pokud nebude průběžně doplňována, časem vyschne.

    Znamení Vah symbolizuje nejenom touhu po vyvážených a harmonických vztazích. Je to také potřeba uvést do rovnováhy všechny naše vnitřní bytosti, jichž máme bezpočet, počínaje harmonickým spojením mezi naším Animem, vnitřním mužem a Animou, naší vnitřní ženou.  Jestliže dojdeme k jejich oboustranně spokojené spolupráci, máme šanci nalézt vztah a partnera, který bude naším „antidotem“, něčím, co do našeho života zaklapne jako chybějící článek v puzzle skládačce, kde nebude kousíček ani přebývat, ani chybět.

    Pradávné zemědělské kultury oslavovaly s koncem léta sklizeň úrody jako zažehnání zlých duchů a duchů odcházejícího roku a jako hranici mezi dlouhými dny světla a dlouhými nocemi tmy.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 14:17

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.