Kalendář

Červen 2008
Po Út St Čt So Ne
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 02Čvn

    ve 21:23 hodin letního času, na 13°34´ Blíženců

    Tomuto stupni přísluší sabiánský symbol „Dva lidé spolu telepaticky promlouvají a překlenují tak fyzický vesmír a společenské rozdíly“; s bližším vysvětlením – Schopnost přesáhnout omezení fyzické existence.

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Etznab (čteno ets nab) – bezčasovost, iluze, setkání se stínem, integrace paradoxu.

    Z deseti základních astrologických prvků jich dnes máme pět ve vzdušném živlu. Vedle elementu Vzduchu astrologie i psychologie zahrnuje ještě Zemi, Oheň a Vodu. Převaha Vzduchu značí bystrý intelekt, potřebu komunikovat, předávat získané poznatky dál, podělit se o své vize a nápady s ostatními. Jedná se více o sdílení na úrovni myšlenkové nežli citové. Lidé vzdušného typu mívají hlavu v oblacích, jsou kdesi v jiné úrovni, a mnohdy se potřebují uzemnit nějakou konkrétní činností ( sázet rostliny, uklízet domácnost, dělat si pořádek ve věcech). Proto nebude pro nás všechny na škodu zapojit aktivity tohoto druhu do života, abychom nevzlétli jako balónky naplněné héliem do nebeských výšin.

    Slunce a Luna vycházejí dnes ruku v ruce z jednoho bodu zvěrokruhu, tak, jak tomu bývá vždy v novoluní – v počátku nového lunárního cyklu, který trvá zhruba jeden měsíc.

    Dnes bych se chtěla zaměřit na dvě pozoruhodné skutečnosti.

    První je zdánlivá změna pohybu planety Merkur, počínaje 26. květnem a 19. červnem konče. 26. května vstoupil Merkur do tzv. „retrogradity“, a 19. června bude opět v přímém – „direktním“ pohybu. Co to pro nás znamená. Je to období, kdy je nabídka odpovídající Merkuru držena zpět. Merkur je náš intelekt, způsob vyjadřování a komunikace, zručnost a jazyková obratnost, vyjadřování slovem a písmem, získávání informací, projednávání, výměna znalostí i produktů.

    Čas, kdy vládne retrográdní Merkur, je určen pro zamýšlení nad sebou, nad tím, jaké výrazy při komunikaci s druhými volíme, a můžeme být dokonce užaslí nad tím, co všechno jsme schopni vypustit z úst, aniž by nám bylo dopřáno zvážit si to předem. Jsou to zkraty v myšlení i v pohybu, jelikož Merkur je nepolapitelný stejně jako rtuť (Mercury rovná se chemický prvek rtuť).

    Z těchto důvodů se doporučuje věnovat se opravám a revizím všeho druhu, nikoli však uzavírání nových obchodů a otvírání nových podniků. Také při cestování je lépe předem počítat s časovými prodlevami. Ušetříme si tak eventuální nedorozumění a zbytečné dohady, které teď stejně neskončí ani uspokojivě, ani podle našich představ. Ve všech směrech je nyní vhodnější doba na dokončování, uzavírání nežli na začínání a otvírání nových stránek. Celá dnešní technika je pod vládou Merkura, a proto buďte nyní bdělí a zálohujte, zálohujte a zálohujte!

    Po 19. červnu nám všem zase trochu odlehne, věci se dají znovu do přirozeného chodu, a my už nebudeme cítit takový odliv energie, a takové nároky na fyzické úsilí jako je tomu teď. Ačkoli v retrográdním pohybu setrvá i nadále Jupiter, Neptun, Chirón a Pluto, Merkur má hlavní slovo, co se týče pohyblivosti a činorodosti.

    Další událost se týká planety Venuše:

    Pro úplnost a lepší čitelnost tohoto obrázku si otevřete http://www.tortuga.com/dreamspell/13-Baktuns%20Cycle_Quetzalcoatl.jpg

    Jeden malý obdélníček = cca 20 let lidské historie, jeden sloupeček = cca 400 let.

    Venuše bude 9. června na obloze v jedné přímce se Zemí a Lunou, a nebudeme ji moci pozorovat ze Země, jelikož bude skryta za Sluncem. Pár týdnů poté, 14. července se Venuše stane Večernicí. Cykly Venuše byly významné v mayské astrologii, kde byla tato planeta vnímána zásadně jinak než v dnešním světě. Na rozdíl od jejího dnešního pojetí jako symbolu ženského půvabu a estetické krásy ji mayové spojovali s mužským bohem a vládcem jménem Quetzalcoatl. Jeho mýtus vypráví o pouti na vyšší a čistší úroveň života, ale také o lidské slabosti a tělesném hříchu. Někteří znalci považují tento mýtus za základ teorie o zrodu i zániku lidské společnosti.

    V závěru bych vás chtěla upozornit na mimořádnou příležitost k setkání s vnitřní ženou, naší animou na semináři Terezy Dubinové

    DCERY LILIT, DCERY EVINY
    LÉČENÍ PATRIARCHÁLNÍHO DĚDICTVÍ ŽIDOKŘESŤANSKÉ KULTURY

    „Píseň písní“ a archetyp posvátného sňatku

    v sobotu 7. června 2008 od 14. do 18.hodin

    V PROSTORÁCH „BAREVNÝ SVĚT“, Milady Horákové 57 , Praha 7
    (asi 100 m pod Letenským náměstím)

    PŘIHLAŠOVÁNÍ NA SEMINÁŘ:
    Tel. 739 440 361, terezie.dubinova@tiscali.cz

    CENA SETKÁNÍ: 500,-Kč

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 10:38

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.