Kalendář

Květen 2008
Po Út St Čt So Ne
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 04Kvě

    ve 12:18 hodin letního času, na 15°22´ Býka

    Tomuto stupni přísluší sabiánský symbol „Starý učitel se marně snaží zaujmout své žáky tradičním učením“; s bližším vysvětlením – Nedostatečnost znalostí z minula v době krize.

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Muluc (čteno Mú lúk) – probuzená pozornost, rozpomenutí na sebe, signály a znamení, proces čištění.

    U znamení Býka jsme se zastavili při nedávném úplňku, 20. dubna. V době novoluní se spojí v jeden celek dvě základní astronomická světla – Slunce (mužský princip jang) a Luna ( ženský princip jin). Není vhodnějšího okamžiku k nakročení do nové etapy, do nové situace, legitimního stvrzení manželského svazku, otevření podniku. V zemitém, stabilním a důvěryhodném Býkovi získáváme dobrý základ pro poměrně solidní, hmatatelné výsledky a pro stabilní partnerství.

    V těchto dnech po delší době změnil svůj směr Saturn, puntičkářský milovník řádu. V lepším případě je tento moudrý, zkušený a zralý muž stavitelem přirozených osobních hranic, opačně však kolem člověka dokáže vystavět pevnostní hradby, přes které se mu nikdo druhý nedokáže přiblížit. Saturn a jeho doména je aktuální proto, že dnes se ocitl na tomtéž místě, kde došlo 21. února tohoto roku k lunárnímu zatmění.

    Podíváme – li se zpětně na obrázek onoho dne, vidíme, že tehdy měl Saturn tam nahoře hlavní slovo. Jak se mohou tato fakta projevit v našich osobních životech.

    Je to jako když už nekonečně dlouho stojíme na červené. Oranžová, natož zelená pořád dlouho nikde, my už pomalu ztrácíme trpělivost, a nejradši bychom vjeli do křižovatky už hned teď. Nikoli však s věrným společníkem Saturnem, připoutaným na vedlejším sedadle! To, že zkrotíme svoji nedočkavost, a se skřípěním zubů vytrpíme až do naskočení zelené, se nám díky jeho asistenci neskutečně vyplatí. Za prvé nepřijdeme unáhleným jednáním k úrazu, a za druhé nesejmeme někoho dalšího, což by nepochybně zamenalo neblahé vleklé následky.

    Nejsilnější nutkání k okamžitému šlápnutí na plyn budou pociťovat ti z nás, kdo se narodili v první dekádě znamení Panny, to je přibližně mezi 23. a 30.srpnem a všichni, kdož mají základní osy horoskopu nebo osobní planety na 1. až 3. stupni Panny.

    Taktéž Jupiter, vesmírná protiváha Saturna, bude v nejbližších dnech měnit směr pohybu. I v tomto smyslu získává Saturn vůdčí pozici.

    Za vybraného vedení Saturna máme všichni po několik následujících měsíců možnost vystavět si konkrétní strukturu toho, čemu budeme věnovat pozornost a úsilí, máme možnost cílevědomě a důsledně se věnovat svým cílům, a zapojit k tomu profesionalitu a prozíravost.

    Pokud přitom budeme na každém rohu narážet na arogantní tupce, nepříjemné kontrolory či autoritativní šéfy s nižším IQ než je naše, vězte, že ti všichni jmenovaní nám slouží jako odraz v zrcadle pro všechny naše stíny, které odmítáme přijmout za své. Neboť jak pravil zamilovaný milionář Jacku Lemmonovi v klasickém filmu Někdo to rád horké: „Nikdo není dokonalý!“

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 09:50

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.