Kalendář

Únor 2008
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 06Úno

    ve 4:46 hodin středoevropského času na 17°45´ Vodnáře

    Sabiánský symbol pro tento stupeň zvěrokruhu zní:“Skryté pohnutky jistého člověka jsou veřejně prozrazeny“. Odhalení skrytých motivů a osobních tajemství se může vztahovat ke zveřejnění minulosti.

    V souvislosti se zítřejší volbou hlavy našeho státu se mohou vynořit další zamlžující informace, jejichž cílem bude oslabit druhou stranu nebo přinejmenším vnést chaos do již tak nepříliš přehledné situace. Navíc uzavírat smlouvy či skládat prezidentský slib v době, kdy je Merkur ve zpětném, tzv. retrográdním pohybu (do 19. února), je vskutku na pováženou. Nijak to nepodpoří, spíše naopak oslabí, politickou stabilitu pro následující období vlády zvoleného prezidenta. Ředitelka nejposlouchanější veřejnoprávní stanice Radiožurnálu Barbora Tachecí, sama narozena v den vodnářského zatmění Slunce, byla v těchto dnech odvolána z funkce. Poslední zprávy hovoří o jejím zhroucení a převozu do bohnické léčebny.

    Opravdu je teď možné přijít o mnohé významné postavení, leč každý konec je již sám o sobě předzvěstí nového počátku. Pokud zapojíme intuici, pravou mozkovou hemisféru, a nezapomeneme použít vedle rozumu i cit, máme šanci naopak hodně získat. Hlavně v těchto dnech úporně netlačme do vysněného směru tak, aby naše očekávání byla za jakýchkoli okolností splněna, ufff. Pokusme se nahlédnout situaci s odstupem a nadhledem tak, jak to jen Vodnáři dovedou.

    Toto znamení se vyznačuje smyslem pro sociální spravedlnost, nepředpojatost k lidem, kteří se jakkoli ocitli ve společensky nevýhodném postavení. Dnes se můžeme pomyslně nazout do jejich bot a zkusit si kráčet životem podél příkopů jejich cesty – vskutku nic moc veselého. Berme to jako memento, připomínku pochybných, pomíjivých jistot, prokládajících stránky lidské historie.

    Dnes probíhá jak zatmění Slunce, tak i novoluní – započetí nového cyklu Luny, symbol nového začátku. S astrologickým obrazem dnešního dne se zaměřme na důležitost existence každého z nás, ať jsme sebenepatrnějších rozměrů, protože i ti nejdrobnější a nejméně z našeho pohledu významní VIP zaujímají nezaměnitelné místo na Slunci, tady a právě teď.

    V zatměních je možné spatřit vymezenou časovou linii, po které jsme se kdysi dávno vydali. Tento jev se opakuje v 19 letých cyklech, tzv. Saros cycles. Zapátrejme ve své paměti, jestli se něco důležitého odehrálo v našem životě právě před 19, 38 nebo 57 lety, a pokusme se najít ztracenou nit souvislostí. Pomůže nám to odkrýt další archeologickou vrstvičku, jemně ji oprášit, a přiblížit se tak ke svému středu. Díky Hanko za tu krásnou metaforu.

    Dnešní událost zaznamenají nejvíce Vodnáři, narození kolem dnešního data, Lvi, narození kolem 10.srpna, Býci kolem 8.května, Štíři kolem 10.listopadu a všichni, jejichž základní osy či planety jsou kolem 18 stupňů Vodnáře nebo Lva, Býka, Štíra.

    Nezapomínejme na to, že výzvy z vesmíru nám sice zvoní u domovních dveří, nicméně podstatné je to, jak je přijmeme. Jestli vůbec otevřeme nebo jestli preventivně raději neotvíráme nikomu, když nevíme, kdo to zvoní, a nebo jestli rovnou neotevřeme dveře dokořán, a neřekneme: „Buďte u nás vítáni, nějak už se tady srovnáme, o jeden krk víc nebo míň“ – tak, jak to známe z pohádek.

    Máte – li chuť podívat se na to, v jaké hemisféře více fungujete, posílám mailovou přílohu, zájemcům opět zašlu. Probíhá – li točení po směru hodinových ručiček, jste vyladěni na pravou hemisféru (cit, intuice), opačně na levou (racio, rozum, logické myšlení). Třetí skupinu tvoří flexibilní jedinci, kteří točí, kam se jim zamane.

    V Mayském orákulu se dnes objevuje Imix, první ze všech dvaceti symbolů – primární vědomí, zdroj života, božská výživa.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 22:34

2 Responses

WP_Cloudy

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.