Kalendář

Říjen 2007
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 25Říj

    v 6:51 hodin letního času, na 2°23´ Býka

    Dnešnímu dni přísluší Sabiánský symbol „Elektrická bouře“, s bližším vysvětlením – Kosmická síla, schopná transformovat vše v rámci přirozené existence.

    Jako za každého úplňku, tak i dnes přímo proti sobě v opozici stojí dvě astrologická světla, Slunce a Luna. Slunce ve znamení Štíra proti Luně ve znamení Býka. Luna v Býku má velkou fyzickou sílu a kreativní schopnost, a její pozornost je soustředěna na pocity stability a zabezpečení možná až příliš. Je si dobře vědoma nevýhod a hrozby ztráty komfortu, který v případě nedostatku může nastat. Býk je sice proslulý svojí pohodlností a požitkářstvím, ale na druhou stranu dokáže být neskutečně trpělivý, a když se konečně k něčemu odhodlá, žádná síla, která by se mu chtěla postavit do cesty, ho ani nezastaví ani nevystrčí z jeho pozice. Luně v Býku rozhodně není zatěžko setrvat na svém místě, zvláště, když ke změně nemá pádný důvod. Obecně Luna rozhodně není žádnou akční planetou. Je součástí naší Animy, naší vnitřní ženy a její existence a stav je zcela závislý na tom, jak se cítíme. Zvláště v úplňku se v ní odráží všechno, co vnitřně prožíváme, co vnímáme svými přirozenými instinkty.

    Podívejme se, jaká témata se před námi odkrývají právě teď, kdy všechno stojí a padá s Lunou v Býku, a co všechno je v její kompetenci:

    • materiální jistota a zabezpečení
    • přijímání drobných životních radostí
    • výstavba trvalých, solidních základů pro budoucnost
    • spolehlivost, odolnost, důvěryhodnost, stabilita
    • vědomí vlastní hodnoty

    ale také její odvrácená strana:

    • nechuť ke změně, tvrdohlavost, neústupnost
    • těžkopádnost, nechápavost
    • lenost, pohodlnost, závislost
    • lačnost po majetku
    • neuměřenost v jídle

    Luna v Býku souvisí na tělesné úrovni s oblastí 5.čakry – šíje a krku. Žijeme – li pouze v jejím stínu, můžeme trpět chronickou bolestí v krku, zatuhlou šíjí, afty, potížemi s dásněmi, zduřelými lymfatickými žlázami nebo problémy se štítnou žlázou. Psychické bloky se v této oblasti projevují jako strach ( vzhledem k přílišnému ohledu na druhé ) promluvit o tom, co se nás hluboce vnitřně dotýká a co nás znepokojuje. Tento luxus si zpravidla nedovolí lidé, kteří byli v dětství tichými, hodnými zlatými dětmi, na jejichž přítomnost rodiče často zapomínali. Především pro ně je důležité naučit se vymezovat zdravé hranice vůči svému okolí a učit se vyjadřovat své vlastní citové potřeby.

    Pokud nás některé tyto problémy trápí, zaměřme se na modrou barvu, vztahující se k této oblasti. Zkusme si prozpěvovat a probudit v sobě radost z toho, že můžeme vnímat všechny barevné odstíny svého hlasu. Naučme se vážit si sebe sama, protože každý i nejnepatrnější tvor na Zemi má svoji obrovskou hodnotu, kterou nelze zaměňovat s množstvím nahromaděných bankovek a objemem pozemského majetku.

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Caban (čteno ka ´ban), spojený se zemskou silou a nevinností, s univerzálním vědomím. Caban je stážcem Zěmě, souvisí se zemskými zdroji a s léčbou pomocí krystalů.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 10:58

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.