Kalendář

Květen 2007
Po Út St Čt So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 14Kvě

    26. stupni Býka přísluší Sabiánský symbol „Dvorný Španěl hraje dostaveníčko své milované“. Jedná se o ritualizaci individuálních tužeb, o nalezení a naplnění smyslu své životní pouti.
    Právě dnes se stupeň novoluní ocitl v místě stálice, hvězdy Algol, zvané také Hlava Medúzy. Podle starého řeckého mýtu svedl s děsivou Gorgonou Medúzou nelítostný boj na život a na smrt udatný Perseus. Zvítězil jen díky štítu, kterým jej obdarovala bohyně Athéna. Ve štítu spatřil Medúzu, aniž by na ni musel pohlédnout tváří v tvář. Tím, že pozoroval její obraz v odraze lesklé plochy štítu, se vyhnul jejímu smrtícímu pohledu, jenž vše měnil v nehybný kámen. Jedině přes zrcadlový odraz se mu podařilo useknout jedním rázem Medúze hlavu.

    To, co se odehrávalo v posledních měsících v městě Kuřimi, v domku s dětmi a milující matkou, je také příběhem o Gorgoně v nás, které lze jen velmi těžko pohlédnout do tváře. Je to náš vnitřní nepřijatý stín, vlastnosti, o nichž ani nemáme tušení, že v nás někde v hloubi duše dřímou. Pokud je budeme vytěsňovat a odmítat jejich existenci, ovládnou nás ony, a ne my je. Uvědomujeme si svůj stín tou nejschůdnější a nejmilosrdnější cestou – zrcadlením svých osobních odvržených povahových rysů na druhé. Moc pěkně se nám kritizuje u druhých právě to, co nechceme vidět u sebe. Většina z nás je jistě hluboce otřesena týráním malého chlapce matkou s andělským obličejem. Patrně ani ona sama si o sobě nikdy nepomyslela, že by byla schopna tak krutých činů, protože opravdu toužila být dokonalou matkou dokonce i pro dítě, které nebylo její.

    V dnešním novoluní ve znamení Býka máme příležitost narovnat páteř, uvolnit ramena, srovnat si sebeúctu, a přijmout se jako celistvá bytost, oplývající jak pěknými vlastnostmi, tak i různými nešvary, závislostmi, závistí, žárlivostí, atd. atd. atd. Carl Gustav Jung kdysi prohlásil: Raději budu celistvý než příjemný. Některé emoce dáváme najevo s radostí, a některé za každou cenu skrýváme, většinou ty, kterých se bojíme. Pokud si budeme vážit sebe sama, přestaneme předstírat, že jsme někým jiným, než kým skutečně jsme. Je nezbytné, abychom si byli vědomi vlastního stínu, ale nenecháme ho ovládnout naše srdce a duši.

    Před nastávajícím novoluním si můžeme provést rituál, kterým vítáme vzniklou energii:

    Uvědomte si své tělo a jeho spojení se Zemí. Vaše tělo je bezpečné a pevné. Kolem něho si představte na zemi kruh z vonících květin, který vám zaručuje pocit bezpečí. Víte, že se můžete klidně uvolnit. Dýchejte zhluboka. Prociťujte sílu Slunce a Luny, zvolna proudící dovnitř vašeho kruhu. Je to narůstající energie znamení Býka, vnímaná všemi vašimi smysly. Ochutnávejte plnými doušky její pevnost a stabilitu, a říkejte si tyto afirmace:

    Země je mojí podporou
    Jsem kreativní
    Mám to, co potřebuji
    Vychutnávám si každý okamžik
    Miluji potěšení a radost

    Nechte si čas k tomu, abyste se spojili s tím, s čím chcete navázat kontakt, a pak se pomalu vracejte zpět. Vezměte si to s sebou pro celý následující měsíc – novoluní je novým začátkem.

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Ix (čteno íš), šaman a kouzelník, léčitel a vizionář, který není z tohoto světa a času, jaguár, vševidoucí zrak.

    Posted by admin @ 19:30

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.